Ruimte voor sculpturen

BEELDHOUWER / SCULPTOR

THIJS KWAKERNAAK

Ruimte voor sculpturen


Ieder sculptuur komt tot stand met de ambitie mensen te voeden en te inspireren.

 

Een 5.5 meter lange hazenboot die ik heb gemaakt en die in 2017 op wilgenstammen in de uiterwaarden stond was wat dit betreft een mooie ervaring. Ik zag een dik half jaar lang hoe mensen erbij stil gingen staan, veelvuldig op de foto zetten,  erover spraken of er juist aan voorbij reden. Wat vast staat is dat het beeld van alles deed met zowel de mens als de ruimte.

 

Dat deze hazenboot gemaakt is van een wilg die gegroeid is in dezelfde uiterwaarden als daar waar deze ook tentoongesteld werd was een gedenkwaardig moment. Maar hout is uiteindelijk  niet bestand om voor altijd ongeschonden buiten te staan. Deze grote houten sculpturen zijn gemaakt voor binnen, te denken valt aan gebouwen met bv een ruime binnenkomsthal zoals bedrijven, musea, kantoren, ziekenhuizen, scholen en universiteiten. Een plek waar mensen binnenkomen of vaak langskomen. Een groot sculptuur in een hoge ruimte zorgt ervoor dat mensen letterlijk verder kijken en zich bewuster worden van de ruimte en zichzelf.  Het juiste sculptuur op de juiste plaats werkt als een anker voor de geest, creëert verbondenheid en geeft vertrouwen. Houten sculpturen zijn toegankelijk, tactiel en stralen zowel warmte als levenskracht uit.

 

Nieuwe mogelijkheden bieden zich echter ook aan door de houten sculpturen te laten afgieten in brons. Een groot bronzen sculptuur kan overal geplaatst worden en kan kenmerkend worden voor een plaats, een gebied of zelfs een land.

 

Als ultiem herkenningspunt geplaatst voor een bedrijf,  een natuurgebied, op een plein, langs een weg, een straat, een tuin; de mogelijkheden zijn eindeloos en altijd in beweging.

THIJS KWAKERNAAK


Beeldhouwer / Sculptor

 

 

CONTACT

 

Adres:

Kleine Veerweg 25A

8016 PA Zwolle

 

Email:

info@thijskwakernaak.nl

 

IBAN:

NL10 RABO 030 5729 616

 

NAVIGATIE

 

Projecten

 

Expositie

 

Thijs

 

Contact

 

Copyright © All Rights Reserved