Ruimte voor sculpturen

 

BEELDHOUWER / SCULPTOR

THIJS KWAKERNAAK

Ruimte voor sculpturen

Ieder sculptuur komt tot stand met de ambitie mensen te voeden en te inspireren.

 

Een 5.5 meter lange hazenboot die ik heb gemaakt en die in 2017 op wilgenstammen in de uiterwaarden stond was wat dit betreft een mooie ervaring. Ik zag een dik half jaar lang hoe mensen erbij stil gingen staan, veelvuldig op de foto zetten,  erover spraken of er juist aan voorbij reden. Wat vast staat is dat het beeld van alles deed met zowel de mens als de ruimte.

 

Dat deze hazenboot gemaakt is van een wilg die gegroeid is in dezelfde uiterwaarden als daar waar deze ook tentoongesteld werd was een gedenkwaardig moment. Maar hout is uiteindelijk  niet bestand om voor altijd ongeschonden buiten te staan. Deze grote houten sculpturen zijn gemaakt voor binnen, te denken valt aan gebouwen met bv een ruime binnenkomsthal zoals bedrijven, musea, kantoren, ziekenhuizen, scholen en universiteiten. Een plek waar mensen binnenkomen of vaak langskomen. Een groot sculptuur in een hoge ruimte zorgt ervoor dat mensen letterlijk verder kijken en zich bewuster worden van de ruimte en zichzelf.  Het juiste sculptuur op de juiste plaats werkt als een anker voor de geest, creëert verbondenheid en geeft vertrouwen. Houten sculpturen zijn toegankelijk, tactiel en stralen zowel warmte als levenskracht uit.

 

Nieuwe mogelijkheden bieden zich echter ook aan door de houten sculpturen te laten afgieten in brons. Een groot bronzen sculptuur kan overal geplaatst worden en kan kenmerkend worden voor een plaats, een gebied of zelfs een land.

 

Als ultiem herkenningspunt geplaatst voor een bedrijf,  een natuurgebied, op een plein, langs een weg, een straat, een tuin; de mogelijkheden zijn eindeloos en altijd in beweging.


Creëren van ruimte

 

ruimte voor het nieuwe

ruimte voor het onbekende

ruimte om te herzien

indrukken uit te drukken

de achter gelaten sporen

een belijning van gisteren

 

helpen zij

begrenzen zij

bevrijden zij

dagen zij uit

roepen zij op

 

het niet gekende te herkennen

verouderde vormen weer los te laten

en ruimte te geven aan nieuwe mogelijkheden

 

 

Thijs Kwakernaak

THIJS KWAKERNAAK

Beeldhouwer / Sculptor

 

 

CONTACT

 

Adres:

Kleine Veerweg 25A

8016 PA Zwolle

 

Email:

info@thijskwakernaak.nl

 

IBAN:

NL75 ASNB 0781269822

VOLG MIJ

 

Instagram: @thijskwakernaak


Pinterest

 

 

Copyright © All Rights Reserved