Exposities

 

BEELDHOUWER / SCULPTOR

THIJS KWAKERNAAK

BEELDENTUIN GEES

Expositie in Beeldentuin Gees 2018

 

Hoogeveense Courant 20-04-2018

HAZENBOOT

Alles zag er ooit anders uit

 

Zo ook deze Hazenboot die gemaakt is uit het hout van een Wilg. De boom stond nog niet zolang geleden, een paar honderd meter stroomafwaarts, aan de oever van de IJssel. Vanuit mijn werkplaats achter huize IJsselzicht zag ik hem jaren lang staan. Nu omgezaagd voor het project ‘Ruimte voor de rivier’ kon ik van deze Wilg een sculptuur maken.

 

De Hazenboot. Een beeld dat gaat over de verbondenheid met je omgeving. Het stilstaan om bewuster te worden van de grote beweeglijke levenstroom waar wij onderdeel van uitmaken. Hoe verhouden wij ons met dat alles om ons heen? We komen er alleen maar achter door elke dag van ons leven weer het leven te durven ervaren. Het vraagt moed om mee te deinen op de levenstroom maar soms heb je geluk en dan neemt een hogere golf je mee en zie je alles weer als nieuw .

 

-De haas , symbool van vruchtbaarheid en de terugkeer van het leven, is ook bekend als brenger van cultuur en beschaving. In vele oude culturen is de haas een maandier, daar de donkere vlekken op de volle maan aan een springende haas doen denken. Een boot staat van oudsher al als symbool voor het voertuig van de ziel.-

 

De hazen op deze boot, uitgestrekt genietend, staan symbool voor ons, voor wie deze eindeloos mooie plek thuis mag zijn.

De Stentor zomer 2017

THIJS KWAKERNAAK

Beeldhouwer / Sculptor

 

 

CONTACT

 

Adres:

Kleine Veerweg 25A

8016 PA Zwolle

 

Email:

info@thijskwakernaak.nl

 

IBAN:

NL75 ASNB 0781269822

VOLG MIJ

 

Instagram: @thijskwakernaak


Pinterest

 

 

Copyright © All Rights Reserved